B
B
B
P
P
P

2016 Yılında Görebileceğiniz 7 Web Tasarım Trendi

2016 Yılında Görebileceğiniz 7 Web Tasarım Trendi

Eğer ticari olarak bir web tasarımcı değilseniz veya işin içine kaynak sıkıntısı çeken bir başlangıç ile zorla girdiyseniz, kendinizi sektörünüzün web trendleri ile irtibatta kalmak zorunda bulabilirsiniz.

Sizlerle, bu yıl ki web site trendlerinde bir dizi eğilim paylaşacağız. Şirketinizin web sitesi üzerinde çalışırken aklınızda tutmanız için bu taktikler faydalı olacaktır.


1. Uzun kaydırma siteleri

Belki de bu yılın başlarında en popüler trend uzun kaydırma siteleri olmuştur. Yine bu tarzın öncülerinden Apple iphone 6’yı piyasa sürerken bu tarz ile yola çıktı. Hem sade olan bu tarz web sitelerinde aynı zamanda tek bir sayfada birçok bilgi eklemenin mümkün olduğunu bizlere gösterdi.

Gün geçtikçe insanların daha fazla mobil cihazlara yönelmesi bu tarzın benimsenmesinde büyük rol oynadı. Daha kolay ve basitçe bir sayfadan diğerine gitmek için küçük bağlantıları tıklamak veya kaydırmak kullanıcılara cazip geldi. Böylece yeni bir trend benimsenmiş oldu.


2. Bölünmüş ekranlar

Daha ilginç tasarım trendlerinden biri olan dikey veya yatay iki veya daha fazla parçaya bölünmüş web tasarımları da bu yıl ki tercih edilenler arasında. Tek bir ekranda ürünler, hizmetler ya da farklı açılarını göstermek isteyen firmalar için ideal bir kullanım olduğunu düşünüyoruz.

Bu tarz sayesinde belirli bir sırayla içerikleri sıralamak zorunda kalmadan birden çok öğeyi ön plana çıkarabilirsiniz. Bu sebeple bu tarz bir web tasarımı herkes için uygun olmasa da bazı firmalar arasında popülaritesi artıyor.


3. Parallax kaydırma

CSS3 ve HTML5 gibi yeni web teknolojileri sayesinde inanılmaz sofistike web siteleri üretilmeye başlandı.

Şu anda en büyük moda tabi ki parallax banner seçeneklerinin kullanıldığı web tasarımları. Web sitesine ayrı bir boyut ve derinlik katar, uygulandığı kısım oldukça keskin görünür. İnsanlara ilginç bir 3D efektini anımsatır.
Özellikle yaratıcı şirketlerin tercih ettiği bir seçenektir.


4. Responsive web tasarımı

2015’i geride bırakırken bile kendini ciddi olarak hissettiren ve artık bir zorunluluk haline gelen responsive tasarım tüm kullanıcıların aradığı özelliklerin başında geliyor. Bu tarz tasarımlar her mobil cihaz için kendini otomatik olarak boyutlandırır ve sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sağlar.

Her cihaza özgü yeteneklere sahip bu tarz web tasarımı projelerinizde bizimle iletişime geçebilirsiniz.


5. Büyük görsel başlıkları

Aslında çok da fazla yeni bir trend değil ama günümüzde ve ilerleyen yıllarda da birçok tasarımcı için tercih edilen bir seçenek olmaya devam edecektir.

Airbnb ve Paypal gibi iki öncü firma web sitelerinde tipik statik görüntüler üzerinde değil artık hareketli alanlar üzerinde bu tarzı kullanıyor. Bu sayede kullanıcıların üzerinde yeni tepkiler uyandırmayı hedefliyorlar.

Bu tarz bir seçenek kullanmak istiyorsanız web sitenizde ki videoların çok hareketli olmasından kaçınmalısınız. Daha nazik, sessiz ve nispeten yavaş videolar kullanıcılar üzerinde daha etkilidir. Bu alanlarda kullanacağınız başlıklar böylece daha dikkat çekici olacaktır.


6. Hikâye anlatma

Günümüzde birçok işletme, her markanın veya kuruluşun kendi web site hikâyesi olduğunu anlamıştır. Sadece içerik ile değil, aynı zamanda özel web tasarım öğeleri, düzen ve navigasyon ile ilgili hikâyeler oluşturulmaya başlandı.
Kurumsal firmaların her alanda kendini yansıtması insanlar tarafından daha bilinir olma açısından büyük önem taşıyor.


7. Gizli menüler

Yıllardır menü başlıkları web tasarım sektöründe yan yana ve sıralı ya da alt alta açık bir şekilde kullanılıyordu. Hiç kimseye gerçekten ana sayfasında menü başlıklarının görünmemesi mantıklı gelmiyordu.

Ancak, daha fazla basitlik ve doğru eğilim ile menü başlıklarını buton arkasına gizlemek pek çok tasarımcı için ilham kaynağı oldu. Sadece butona tıklandığında menü başlıklarının gözüküyor olması ana sayfada tasarımsal olarak daha kreatif işler ortaya çıkmasını sağladı.

Web tasarım projenizi gerçekleştirirken çalışmada yukarıda ki web tasarım trendlerinden biri veya birkaçı olması projeyi daha güncel gösterecektir. Son teknolojiye uygun olarak geliştirdiğimiz web tasarım projelerimizi sizler için de ayrıca geliştirmemizi istiyorsanız iletişim bölümünden bizi arayabilir, formumuzu doldurabilir veya mail atarak isteklerinizi iletebilirsiniz.

Benzer İçerikler

Ara Soru Sor